Search Results for: el goig de viure

Blog
Blog

El Goig De Viure

El goig de viure PDF
Author: Meroño, Pere
Publisher: L'Abadia de Montserrat
ISBN: 9788484157526
Size: 10.61 MB
Format: PDF, ePub, Mobi
Category : Authors, Catalan
Languages : ca
Pages : 277
View: 6483

Get Book

Aquesta obra és la recuperació d’una personalitat catalana ben notable per raons literàries, periodístiques i de projecció nacional, i també la reivindicació no gens hagiogràfica, i molt personal, d’una veu qualificada i prou representativa d’una generació cabdal infantada els anys quaranta i protagonista de la represa, a més de portadora d’ideals d’esquerra, nacionalistes i democràtics. Un retrat biogràfic, amb uns quasi fotogrames de la vida de Montserrat Roig, una dona remarcable i audaç. Un valor enlairat que la mort precoç estroncà.

Images Of Women In Hispanic Culture

Images of Women in Hispanic Culture PDF
Author: Teresa Fernandez Ulloa
Publisher: Cambridge Scholars Publishing
ISBN: 1443898309
Size: 34.54 MB
Format: PDF, ePub, Docs
Category : Social Science
Languages : en
Pages : 330
View: 5919

Get Book

This book studies the ways traditional polarized images of women have been used and challenged in the Hispanic world, especially during the 20th century and the beginning of the 21st century by writers and the media, but also in earlier time periods. The chapters analyze the image of women in specific political periods such as Francoism or the Kirchners’ administration, stereotypes of women in films in Mexico and Chile, and the representation of women in textbooks, among other topics. Contributions also show how two women writers, in the 17th and the 19th centuries, viewed the role of women in their society.

The Rise Of Catalan Identity

The Rise of Catalan Identity PDF
Author: Pompeu Casanovas
Publisher: Springer
ISBN: 3030181448
Size: 24.24 MB
Format: PDF, ePub, Docs
Category : Philosophy
Languages : en
Pages : 289
View: 2551

Get Book

This volume helps us to understand that the current political disorders in Catalonia have deep cultural roots. It focuses on the rise of Catalan cultural, national and linguistic identity in the 20th century. What is happening in Catalonia? What lies behind its political conflicts? Catalan identity has been evolving for centuries, starting in early medieval ages (11th and 12lve centuries). It is not a modern phenomenon. The emergence of imperial Spain in the 16 c. and the French Ancien Régime in the 17 c. correlates with a decline of Catalan culture, which was politically absorbed by the Spanish state after the conquest of Barcelona in 1714. However, Catalan language and culture flourished again under the stimulus of the European Romantic Nationalism movement (known as the Renaixença in Catalonia). During the first Dictatorship (Primo de Rivera, 1923-1930), the Spanish Civil War (1936-1939), and the long Francoist era (1939-1975), Catalan language and culture were repressed, yet refurbished and reconstructed at the same time. This rise of a plural, complex, and non-homogeneous Catalan identity constitutes the subject matter of this volume. National conflicts that emerged later in the Spanish democratic state leant heavily on the life engagement and vital commitment experienced by the entrenched intellectual movements of the twentieth century in Catalonia, Valencian Country and the Balearic Islands. This book reveals the cultural and literary grassroots of these conflicts.

Western European Perspectives On The Development Of Public Relations

Western European Perspectives on the Development of Public Relations PDF
Author: T. Watson
Publisher: Springer
ISBN: 1137427515
Size: 29.59 MB
Format: PDF, ePub, Mobi
Category : Business & Economics
Languages : en
Pages : 160
View: 1568

Get Book

The National Perspectives on the Development of Public Relations: Other Voices series is the first to offer an authentic world-wide view of the history of public relations. It will feature six books, five of which will cover continental and regional groups. This book in the series focuses on Western Europe.

Romanische Bibliographie

Romanische Bibliographie PDF
Author:
Publisher:
ISBN:
Size: 75.66 MB
Format: PDF, ePub, Mobi
Category : Philology, Modern
Languages : de
Pages :
View: 2771

Get Book


La Pen Ltima Bondat

La pen  ltima bondat PDF
Author: Josep Maria Esquirol
Publisher: Quaderns Crema
ISBN: 8477275920
Size: 79.87 MB
Format: PDF, ePub, Mobi
Category : Philosophy
Languages : ca
Pages : 176
View: 6050

Get Book

De manera subtil i colpidora, aquest assaig tracta dels "infinitius essencials" de l'ésser humà: viure, pensar i estimar. I constitueix, sens dubte, una valuosa aportació filosòfica, que s'articula a partir del concepte de "replec del sentir". L'estil singular de l'autor va calant de mica en mica, com la pluja menuda, tot proposant-nos un itinerari molt revelador, amb trams relatius a la commoció, el desig, la creació, l'amistat, la revolució i l'agraïment. I anticipant-nos, ja de bell començament, allò que és més nuclear: "Aquí, als afores, la gènesi i la degeneració, la vida i la mort, l'humà i l'inhumà―car només l'humà pot ser inhumà―, la proximitat i la indiferència. Aquí, als afores, el mal és molt profund, però la bondat encara ho és més. Aquí, als afores, res té més sentit que l'empara i la generositat. Aquí, als afores, no només vivim, sinó que som capaços de vida". De l'autor de La resistència íntima Premio Nacional de Ensayo 2016 Premi Ciutat de Barcelona d'assaig 2015 "Esquirol reivindica el llenguatge quotidià i les paraules entenedores per fer pensament de fons". Carles Capdevila, Ara "Esquirol proposa la pausa, el parlar franc, la proximitat, la diferència, la reflexió, reinventar la mirada, tornar a pensar". Josep Massot, La Vanguardia

Reflexions De La Vellesa

Reflexions de la vellesa PDF
Author: Anna Murià
Publisher: L'Abadia de Montserrat
ISBN: 9788484154761
Size: 28.94 MB
Format: PDF
Category : Catalan literature
Languages : ca
Pages : 487
View: 6092

Get Book

Aquest volum presenta les dues últimes produccions literàries d’Anna Murià, Reflexions de la vellesa i vet aquí la bellesa de la vellesa, fruit de dos diferents estats intel·lectuals que convivien dins l’autora: un que li feia escriure sota el signe del dubte per orientar-se existencialment, per trobar un sentit al seu destí com a ésser humà, i un altre que l’abocava a adreçar-se al proïsme, sense nom ni rostre concret, amb qui compartia la condició humana, per oferir la seva experiència amb veu ferma i fraternal.

Darrers Escrits 1967 1969

Darrers escrits  1967 1969  PDF
Author: Alexandre Galí
Publisher: Fundacio A.G.
ISBN:
Size: 34.50 MB
Format: PDF, Mobi
Category : Catalonia (Spain)
Languages : ca
Pages : 466
View: 1251

Get Book


Cent Valors Per Viure Epub

Cent valors per viure  epub  PDF
Author: Francesc Torralba Roselló
Publisher: Pags Editors
ISBN: 8497798449
Size: 18.87 MB
Format: PDF, Kindle
Category : Philosophy
Languages : ca
Pages :
View: 1501

Get Book

Heus aquÌ una petita enciclopËdia dels valors. Els valors sÛn horitzons de referËncia que ens inviten a viure una vida mÈs humana, mÈs plena i mÈs oberta als altres. Al llarg d'aquestes p gines, es descriuen, d'una manera senzilla i clara, cent valors cabdals per a la vida quotidiana. Cada valor Ès un univers de sentit que es converteix en un repte personal i col_lectiu. Els valors no s'han de transmetre mitjanÁant la imposiciÛ, ni s'han de comunicar per una voluntat de moralisme, sinÛ mÈs aviat al contrari. En la societat actual, hi ha una explosiÛ de valors i cada ciutad ha de fer un esforÁ per discernir quins el portaran a gaudir mÈs plenament de la realitat i a perfeccionar-se tant individualment com col_lectivament.

Cent Valors Per Viure

Cent valors per viure PDF
Author: Francesc Torralba
Publisher: Pags Editors
ISBN: 8497798961
Size: 69.93 MB
Format: PDF, Docs
Category : Self-Help
Languages : ca
Pages :
View: 5757

Get Book

Heus aquí una petita enciclopèdia dels valors. Els valors són horitzons de referència que ens inviten a viure una vida més humana, més plena i més oberta als altres. Al llarg d'aquestes pàgines, es descriuen, d'una manera senzilla i clara, cent valors cabdals per a la vida quotidiana. Cada valor és un u nivers de sentit que es converteix en un repte personal i col·lectiu. Els valors no s'han de transmetre mitjançant la imposició, ni s'han de comunicar per una voluntat de moralisme, sinó més aviat al contrari. En la societat actual, hi ha una explosió de valors i cada ciutadà ha de fer un esforç per discernir quins el portaran a gaudir més plenament de la realitat i a perfeccionar-se tant individualment com col·lectivament.